UTOPIA & Bart Rodyns LIVESTREAM 14/02 17u

LIVESTREAM UTOPIA. ZONDAG 14 FEBRUARI – 17U. Klik op de afbeelding en u bent er bij. Een Antwerps Streekproduct. Het gaat hier niet over Utopia zelf, maar over Beeldmotetten. Deze onbekende gravures, die op de Topstukkenlijst van Vlaanderen staan, zijn unieke werkjes waarop bij een religieus tafereel polyfonie gedrukt staat. Korte stukken, wegens de plaatsbeperking. Utopia brengt deze typisch Antwerpse pareltjes tot leven op 14/02. In een livestreamconcert kan u via Muziek in Sint-Paulus met beeld en klank de zestiende eeuw binnenduiken en vanuit uw zetel genieten van de miniatuurtjes die meesters als Pevernage, Lassus en Verdonck componeerden voor de beeldmotetten. Titularis-organist Bart Rodyns alterneert met orgelmuziek van Frescobaldi en Sweelinck.