SALON – prachtige Vlaamse en Franse liederen in de huiskamer

LIVESTREAM CONCERT vanuit ‘La Scuola’ / het schooltje
op vrijdag 5 februari om 20u met Griet De Geyter (sopraan) en Bart Rodyns (harmonium).

In de tweede helft van de 19e eeuw speelde het muziekleven zich vaak af in de salons van de rijke Parijse klasse. In veel landhuizen was een kunstharmonium aanwezig. Dit instrument heeft een breed scala aan mogelijkheden voor het invullen / vervangen van andere instrumenten. In die tijd vonden verschillende componisten het harmonium erg interessant en schreven ze ook muziekwerken speciaal voor dit instrument.

In het concertprogramma “Salon” passen Griet en Bart de praktijk van toen toe en brengen prachtige Vlaamse en Franse liederen naar je huiskamer, kleine concertzaal of kapel. Samen met uw geselecteerde gasten kunt u genieten van deze intieme muziekkeuze!

Muziek van Lemmens, Mortelmans, Hahn, Karg-Elert en Franck.
Muzikanten: Bart Rodyns, harmonium – Griet De Geyter, sopraan
Videografie: Studio C

Met steun van de Culturele Activiteitenpremie van de Vlaamse Gemeenschap.