LIVESTREAM PINKSTERCONCERT – 22 mei om 20u – klik op de afbeelding

Muziek in Sint-Paulus & Euterpe Baroque Consort zijn blij u op de vooravond van Pinksteren te vergasten op een mooi concert waarin de muziek van Antonio Caldara (c.1670-1735) centraal staat. Naast zijn triosonates, die moeiteloos de vergelijking met de sonates van Corelli kunnen doorstaan, is er zijn ‘Missa dolorosa’. “Caldara is niet alleen een meester van het contrapunt, hij is ook een meester van de melodie. Zijn sterke uitdrukkingskracht en grote schwung koppelt hij aan toegankelijkheid en lieflijkheid. Ook deze late mis uit 1735 toont deze perspectieven” (Thomas Kohlhase). Geniet met ons mee van deze parel uit de overgangsperiode van laatbarok naar vroegklassiek, van een componist die hoog werd geacht door J.S. Bach, Telemann, Haydn en Mozart.