Mysteries: 15 muzikale mijmeringen over 15 barokschilderijen

Tickets: Online bestellen of bellen naar 0493 079 309

Na de val van Antwerpen in 1585 beginnen de dominicanen aan de heropbouw van hun kloosterkerk. 30 jaar later, in volle contrareformatie, zet de orde in de nieuwe Sint-Pauluskerk 15 lege doeken neer en zoekt onder de Antwerpse adel en burgerij sponsors om 15 schilderijen te laten maken door de beste schilders van de stad. Elk werk gaat over één van de vijftien geheimen van de rozenkrans: vijf droeve, vijf vreugdevolle en vijf glorierijke mysteries.

De schola gregoriana Cantabo en de Bulgaarse luitist Yavor Genov brengen bij elk van de schilderijen een muzikale meditatie. Terwijl je naar de unieke kunstwerken kijkt, geniet je van de klanken die ook in de 16e en 17e eeuw in de kerken en de straten van Antwerpen klonken: gregoriaans en luit. Paul Scheelen kadert in een korte inleiding het hele verhaal.